Eko sertifikovani proizvodi
615
page-template-default,page,page-id-615,bridge-core-2.6.6,non-logged-in,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-25.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

ZELENI OBJEKTI

CERTIFIKOVANI EKOLOŠKI PROIZVOD

Device Frame

ODRŽIVA ARHITEKTURA

Održiva arhitektura i ekološka prihvatljivost ključna su pitanja za Isotex. Naši proizvodi su dizajnirani prema najvišim principima zelene gradnje: prirodne sirovine i hladni proizvodni proces, donose proizvod koji podstiče uštedu energije, poboljšava kvalitet života u objektu, smanjuje buku i sprečava pojavu kondenzacije i plijesni u mikroklimi kuće što u mnogome doprinosi ljudskom zdravlju.
Dokaz tome mogu se naći u brojnim sertifikatima dobijenim za naše proizvode. Isotex je akreditovan od strane Nacionalnog udruženja za zelenu gradnju (ANAB) (Associazione Nazionale Bioedilizia) i podliježe redovnim i rigoroznim provjerama od strane tijela za sertifikaciju, Instituta za sertificiranje zaštite okoline i etike (ICEA) i sertificiranje zelenih građevinskih materijala.
ISOTEX je posvetio najveću pažnju zaštiti okoline, zdravlju i sigurnosti ljudi u svim fazama povezanim s proizvodnim procesom. Ova obveza je pratila odluke kompanije i dokazana je dobijanjem nekoliko sertifikata, od kojih je posljednji Izjava o zaštiti okoliša (EPD). ISOTEX® je prva evropska kompanija koja proizvodi drvo-cementne materijale i koja je certifikovala čitav niz svojih proizvoda sa specifkacijom EPD-a za svaki, a koje je potvrdila nezavisna treća strana.

Da biste pogledali sve certifikate, LEED i EPD certifikate koje je Isotex dobio na polju održivosti i zelene gradnje, posjetite stranicu SERTIFIKATI.

Sertifikat

Zelena gradnja – ICEA

Sertifikat

LEED

Smjernice održivosti

LEED i ITACA protokol

 

download

 

Listovi Isotex blokova – ANIT

 

Listovi međuspratnih ploča – ANIT

 

Potvrda o odsustvu radioaktivnosti

 

Sertifikat EPD
blokovi

 

Sertifikat EPD
međuspratne ploče

 

Sertifikat EPD
akustične barijere

 

Sertifikat FDES
blok HD38/14 sa plutom

 

Sertifikat FDES
blok HD38/14 sa grafitom

 

Sertifikat FDES
blok HD44/20 sa grafitom

Izbor prirodnih materijala

Sirovine koje se koriste za dobijanje drvo-cementnih blokova, međuspratnih ploča, pregradnih blokova i zvučnih barijera pažljivo su odabrane. Svi naši proizvodi izrađeni su od samo prirodnih sirovina uz potpuno poštovanje okoliša. Naša netretirana reciklirana drvena vlakna crnogoričnog drveta, koja smanjuju upotrebu djevičanskih sirovina, pažljivo se provjeravaju pri svakoj isporuci kako bi se osiguralo da ne sadrži zagađivače. Cement koji se koristi za drveni cementni konglomerat je 99% čisti Portland.

Postupak

Naše komore za sušenje dostižu maksimalnu temperaturu od 50 ° C, a napaja ih kotao na drva koji koristi dio samog drveta kao gorivo, značajno smanjujući potrošnju goriva i emisije u atmosferu. Neispravni proizvodi i mljeveni otpad usitnjavaju se i vraćaju u proizvodni proces, čime se otpad smanjuje na apsolutni minimum. Tokom proizvodnog procesa ne koriste se nikakve hemikalije ili aditivi.

Otpad na gradilištu

Zbog svoje obradivosti i jednostavnosti prilagođavanja, drvo-cementni Isotex blokovi smanjuju otpad na gradilištima.

Odsustvo radioaktivnosti

DRVO? DA, ALI SA CEMENTOM!

Device Frame

EKO PRIHVATLJIVO

 

Kvaliteta naših proizvoda objektivna je stvarnost koju svi mogu vidjeti i dodirnuti. Takođe smo izuzetno pažljivi prema okolini i prirodi, u potpunosti posvećeni recikliranju materijala i očuvanju našeg eko-sistema.
Ne smijemo rasipati ono što priroda velikodušno nudi.
Iz tog smo razloga odlučili koristiti reciklirano i obnovljeno drvo u našem proizvodnom ciklusu. Ne želimo sjeći drveće da bismo proizvodili svoje blokove, pa ponovno koristimo ono što je već služilo svojoj svrsi, a inače bi dostiglo kraj svog životnog ciklusa. Zbog toga koristimo neobrađeno drvo od otpadaka pilane i reciklirane palete, podvrgnuto planskim i strogim kontrolama.