Isotex® Zeleni Objekti

SERTIFIKOVANI EKOLOŠKI PROIZVOD

Isotex® – održiva arhitektura

Održiva arhitektura i ekološka prihvatljivost su ključna pitanja za ISOTEX®. Naši proizvodi su dizajnirani prema najvišim principima zelene gradnje: ekološka prihvatljivost, prirodne sirovine i hladni proizvodni procesi isporučuju proizvod koji podstiče uštedu energije, poboljšava kvalitetu života stanovanja i smanjuje pojavu kondenzacije i plijesni U mikroklimi kuće što u mnogome doprinosi ljudskom zdravlju.

Dokaz za to može se naći u brojnim dobijenim certifikatima za naše proizvode. ISOTEX® je akreditiran od strane Nacionalnog udruženja za zelenu gradnju (ANAB) – ANSABSIONE NAZIONALE BIOEDILIZIA) i podložna je redovnim i rigoroznim provjerama od strane sertificiranog tijela, Instituta za sertificiranje zaštite okoline i etike (ICEA), za sertifikaciju zelenih građevinskih materijala.

ISOTEX® je prioritetno postavio najveću pažnju na zaštitu okoline, na zdravlje i sigurnost ljudi u svim fazama povezanim sa proizvodnim procesom. Ova posvećenost je pratila odluke kompanije i dokazana je dobijanjem nekoliko certifikata, od kojih je posljednja deklaracija o ekološkom proizvodu (EPD). ISOTEX® je prva evropska kompanija koja proizvodi materijale od drvo cementa koji su sertificirali sav niz svojih proizvoda sa specifkacijom EPD-a za svaki, a koje je potvrdila nezavisna treća strana.

Da biste pogledali sve sertifikate, LEED kredite i EPD sertifikate koje je ISOTEX® dobio u oblasti održivosti i zelene gradnje, posjetite stranicu za sertificiranje.

Sertifikati

Sertifikat
Zelena gradnja – ICEA

Sertifikat
LEED

Smjernice održivosti
LEED i ITACA protokol

Listovi
ISOTEX® blokova – ANIT

Listovi
međuspratnih ploča – ANIT

Potvrda o odsustvu
radioaktivnosti

Sertifikat EPD
blokovi

Sertifikat EPD
međuspratne ploče

Sertifikat EPD
akustične barijere

Sertifikat FDES
blok HD38/14 sa plutom

Sertifikat FDES
blok HD38/14 sa grafitom

Sertifikat FDES
blok HD44/20 sa grafitom

ISOTEX®, zašto u zelenoj gradnji?

Izbor prirodnih materijala

Sirovine koje se koriste za dobijanje drvo-cementnih blokova, međuspratnih ploča, pregradnih blokova i zvučnih barijera pažljivo su odabrane. Svi naši proizvodi izrađeni su od samo prirodnih sirovina uz potpuno poštovanje okoliša.

Naša netretirana reciklirana drvena vlakna crnogoričnog drveta, koja smanjuju upotrebu djevičanskih sirovina, pažljivo se provjeravaju pri svakoj isporuci kako bi se osiguralo da ne sadrži zagađivače. Cement koji se koristi za drveni cementni konglomerat je 99% čisti Portland.

Postupak

Naše komore za sušenje dostižu maksimalnu temperaturu od 50 ° C, a napaja ih kotao na drva koji koristi dio samog drveta kao gorivo, značajno smanjujući potrošnju goriva i emisije u atmosferu.

Neispravni proizvodi i mljeveni otpad usitnjavaju se i vraćaju u proizvodni proces, čime se otpad smanjuje na apsolutni minimum. Tokom proizvodnog procesa ne koriste se nikakve hemikalije ili aditivi.

Otpad na gradilištu

Zbog svoje obradivosti i jednostavnosti prilagođavanja, drvo-cementni ISOTEX® blokovi smanjuju otpad na gradilištima.

Katalozi

Sertifikat o odsustvu radioaktivnosti

Drvo? Da, ali sa cementom!

Ekološki odgovorno

Kvaliteta naših proizvoda objektivna je stvarnost koju svi mogu vidjeti i dodirnuti.

Takođe smo izuzetno pažljivi prema okolini i prirodi, u potpunosti posvećeni recikliranju materijala i očuvanju našeg eko-sistema.

Ne smijemo rasipati ono što priroda velikodušno nudi.

Iz tog smo razloga odlučili koristiti reciklirano i obnovljeno drvo u našem proizvodnom ciklusu.

Ne želimo sjeći drveće da bismo proizvodili svoje blokove, pa ponovno koristimo ono što je već služilo svojoj svrsi, a inače bi dostiglo kraj svog životnog ciklusa.

Zbog toga koristimo neobrađeno drvo od otpadaka pilane i reciklirane palete, podvrgnuto planskim i strogim kontrolama.

Pogledajte neke od naših referentnih objekata koji su izgrađeni ISOTEX® materijalima

Orebić 860m2 (CRO)

Apartmani – 860m2 – Orebić, (CRO)

Villette La Bella Vita Umag – 800m2 (CRO)

Villette La Bella Vita – 800m2 – Umag, (CRO)

Bazen 10x5x1.5 – Modriča (BiH)

Bazen – 10x5x1.5 – Modriča, (BiH)