Pitanja i odgovori

Na ovoj stranici ćemo odgovoriti na pitanja koja su nam najčešće postavljena. Ujedno Vam kroz odgovore dajemo kratak uvid u vrhunski kvalitet ISOTEX® proizvoda. Ako niste našli pitanje koje Vas konkretno zanima ili odgovor nije pružio detaljnu ili specifičnu informaciju, slobodno nas kontaktirajte.

1. Koja je cijena ISOTEX®-a po kvadratu?

ISOTEX® se ne prodaje na m2 ili na komad. ISOTEX® je kompletan konstruktivni sistem gradnje a bilo koja vrsta bloka je samo dio ovog sistema. U ISOTEX® sistemu postoji mnogo vrsta kako fasadnih, tako i pregradnih blokova i svaki od njih ima svoje ugaone, standardne, blokove za nastavak, blokove za nadvoje i otvore, blokove za stubove, blokove za završetak visine zida, blokove za vanjske i unutrasnje uglove, itd… a tu su i različiti segmenti međuspratnih ploča koje se kroje u fabrici po Vašem projektu i dostavljaju na Vaše gradilište sa već zalivenom armaturom u donjoj zoni i binderima.

Ukupan obračun svih potrebnih ISOTEX® elemenata jednog objekta Vam zavisi od brojnih faktora: same arhitekture, konstrukcije objekta, broja i dimenzija vrata i prozora, svjetle visine, spratnosti i još mnogo toga. Svi navedeni blokovi i međuspratne ploče su različitih cijena i obračunom svih potrebnih elemenata, jedino možemo doći do konačne cijene. Naše arhitekte će Vam uraditi besplatno kompletan predmjer i predračun ali moramo imati barem idejni projekat, na osnovu kojeg ćemo Vam dati tačnu ponudu.

Projekat nam možete poslati na info (@) vitaproduct (.) com a mi ćemo se potruditi da već u roku dva radna dana imate kompletnu ponudu svih potrebnih blokova i međuspratnih ploča za ovaj vrhunski polu-prefabrikovani sistem.

2. Koje su prednosti u odnosu na klasične sisteme gradnje?

ISOTEX® blokovi su u biti drvo-cementni proizvodi sa ugrađenom BASF Neopor grafitnom termoizolacijom (proizvodi se od biljne mase, a ne od naftnih derivata). Predstavlja trajnu oplatu za beton koji se, nakon slaganja blokova u zid željenog oblika i dimenzija, nalijeva u šupljinu bloka i postavlja se projektovana armatura, tako da se automatski umanji trošak oplata i vrijeme za šalovanje.

U ISOTEX® sistemu, jedan radnik izvršava fazu zidara, tesara, armirača, betonirca i fasadera. ISOTEX® zidovi zajedno sa ISOTEX® međuspratnom pločom predstavljaju ISOTEX® konstruktivni sistem. ISOTEX® pruža izuzetnu seizmičku zaštitu, toplotnu i zvučnu izolaciju, zaštitu od požara, eksplozija, zalijeganja insekata, vlage, prenosa buke koraka itd…

I ono najbitnije: u konačnici jeftiniju, tri puta bržu i lakšu gradnju sa duplo manje izvršilaca, kao i uz ekološke i sertifikate o konfornosti življenja, predstavlja revoluciju u građevinarstvu.

3. Ko zna graditi objekte sa ISOTEX® sistemom?

Objekte ISOTEX® sistemom može izvoditi bilo koja građevinska firma ili pojedinci sa odgovarajućim stepenom znanja u oblasti građenja objekata. Naši inženjeri konstantno provode obuku za gradnju ISOTEX® objekata. U cijenu ponude je uključen i nadzor naših inženjera od samog početka pa sve do kraja gradnje.

4. Šta sve ulazi u cijenu ponude?

Dostava i transport kompletnog Isotex materijala iz naše fabrike pa sve do Vašeg gradilišta je BESPLATNA kao i nadzor naših ISOTEX® inženjera od prvog dana građenja, obuka Vaših izvođača ako je potrebna, tehnička podrška i savjetovanje sa Vama i Vašim projektantima u fazi projektovanja, crtanja i proračuna ISOTEX® elemenata za Vaš objekat. Odnosno, kompletna logistika i inženjering. Napominjemo da Vitaproduct prima isključivo domaću valutu. Na ovim stranicama možete provjeriti kursnu listu ili konvertovati valutu..

5. Da li je potrebna fasada?

ISOTEX® blokovi u sebi sadrže grafitnu BASF Neopor® termoizolaciju tako da nema potrebe za postavljanjem dodatne termoizolacije. Na ISOTEX® blokove postavlja se samo završna vanjska i unutrašnja obrada.

6. Da li je ISOTEX® vatrootporan?

Na zvaničnim testovima koji su rađeni u velikom istraživačkom centru u Parizu, na međuspratnoj ISOTEX® ploči izloženoj požaru 240 minuta od 1100°C, sa druge strane ploče izmjereno je nevjerovatnih 25°C. Na identičnom testu od 1100°C na ISOTEX® zidu nakon 180 minuta, sa druge strane zida je izmjereno neznatnih 33°C. Pogledajte testove i sertifikate.

7. Da li se krovovi mogu raditi od ISOTEX®-a?

Da, od ISOTEX® međuspratnih ploča mogu se raditi i krovovi (ravni i kosi) sa ili bez ugrađene termoizolacije.

8. Kako se postavljaju elektro instalacije u ISOTEX® objekte?

Elektro instalacije (kablovi i bužiri) mogu se provlačiti kroz kanalice urazane u drvo-cementni sloj ISOTEX® (bloka) zida ili pojedinačno svaki bužir kroz vertikalni otvor u ISOTEX® bloku koji se još koristi za nalijevanje betona i postavljanje armature.

9. Kako se postavljaju hidro instalacije u ISOTEX® objekte?

Hidroinstalacije (cijevi) mogu se provlačiti kroz kanalice urazane u drvo-cementni sloj ISOTEX® (bloka) zida ili da se postavljaju direktno na Isotex zid.

10. Dajete li garanciju na ISOTEX® materijal?

Svaki isporučeni kontigent ISOTEX® materijal u svojoj pratećoj dokumentaciji sadrži A-test materijala i potvrdu o kvalitetu isporučenog ISOTEX® materijala.

Takođe putem dobijenih sertifikata garantujemo ispravnost ISOTEX® materijala u različitim aspektima kao što su: protivpožarnost, otpornost na stvaranje vlage i plijesni, izolaciju od buke, termičku izolaciju bloka ili ploče itd…

11. Koliko blokova staje u 1m²?

U 1m² staje 8 ISOTEX® blokova dužine 50cm i visine 25cm (nezavisno od širine bloka).

12. Koliki je utrošak betona po m²?

Zavisi od tipa bloka, ali uobičajeno se kreće od 110-151 L/m² (Pogledajte tehničke specifikacije ISOTEX® blokova u katalogu proizvoda).

13. Od kojih materijal su napravljeni ISOTEX® blokovi i međuspratne ploče?

ISOTEX® je materijal koji se sastoji od drvene sječke smreke, cementa, kreča i vode, što ga čini 100% ekološkim.

Pitanja i odgovori

Pogledajte neke od naših referentnih objekata koji su izgrađeni ISOTEX® materijalima

Jahorina – Snježna dolina 33.000m2 (BiH)

Snježna dolina – 33.000m2 – Jahorina, (BiH)

Privatna kuća Bukvalek – Banja Luka 265m2 (BiH)

Privatna kuća, selo Bukvalek – 265m2 – Banja Luka, (BiH)

Privatni kuća Krčmarice – Banja Luka 138 m2 (BiH)

Privatni kuća, na Krčmaricama – 138 m2 – Banja Luka, (BiH)