Isotex® – Ušteda troškova

ISOTEX®  – POVOLJNOST I KVALITET

ISOTEX® blokovi se postavljaju bez spojnica od cementa ili ljepila, a mala težina i žilavost bloka omogućuju nevjerovatnu brzinu gradnje. Jednom operacijom postavljanja bloka riješavate antiseizmičku konstrukciju (oplatu za beton i armaturu), toplotnu i zvučnu izolaciju, dobijate siguran vatrootporan objekat od ekološki prihvatljivog materijala.

ISOTEX® blokovi su jako praktični za provođenje instalacija (urezivanje kanalica, postavljanje kablova itd…) a takođe ISOTEX® zidovi su pogodni za pričvršćivanje polica, namještaja, bojlera i kuhinjskih elemenata zahvaljujući jakoj stijenki bloka koja je pogodna za zavrtanje.

Nakon formiranja zida od ISOTEX® blokova zid je otporan na potrese, termoizolovan i zvučno izolovan bez naknadnih intervencija i dodavanja dodatnih slojeva na stijenku bloka.

Brzina slaganja ISOTEX® blokova kao i izostanak naknadnih operacija na poboljšanju karakteristika zida rezultuju znatnom uštedom vremena, a time i troškova u gradnji.

Iz svega prethodno navedenog, zaključak je lako izvesti, u ekonomskoj analizi koja uzima u obzir različite faze i segmente gradnje kao što su: konstruktivni radovi, izolaterski radovi, završne obrade, drugi radovi, vrijeme izgradnje objekta, potreban broj ljudi itd… ISOTEX® sistem gradnje nesumnjivo daje najbolji odnos cijene i kvaliteta u poređenju sa drugim sistemima gradnje i materijalima koji se koriste u građevinarstvu.

Postavljanje blokova bez spojnica smanjuje vrijeme i troškove gradnje

Uzimajući u obzir da troškovi radne snage iznose 50% troškova izgradnje jednog objekta, jasno je zašto se se isplati graditi sa ISOTEX®-om s obzirom da je ISOTEX® razvio svoj sistem gradnje na način da znatno smanjuje broj radnika i časova rada na gradilištu.

ISOTEX®-ov adut u gradnji je taj da se jednostavnim i brzim postupkom gradnje ispunjavaju svi evropski zahtjevi i standardi u građevinarstvu. Pored toga što ISOTEX® sistem gradnje sa blokovima i međuspratnim pločama savršeno zadovoljava: antiseizmičke, protivpožarne, ekološke propise i obezbjeđuje sav komfor življenja u objektu, on takođe skraćuje vrijeme od trenutka započete izgradnje objekta do useljenja u objekat.

Zbog preciznosti sistema i jasnih pravila montaže ISOTEX® blokova i međuspratnih ploča, značajno je smanjena i mogućnost pojave grešaka tokom izgradnje objekta počevši od konstruktivne faze do faze instalaterskih radova. Kao konačni rezultat dobijate kvalitetan objekat po manjoj cijeni od standardne gradnje.

Pogledajte neke od naših referentnih objekata koji su izgrađeni ISOTEX® materijalima

Jahorina – Snježna dolina 33.000m2 (BiH)

Snježna dolina – 33.000m2 – Jahorina, (BiH)

Privatna kuća Bukvalek – Banja Luka 265m2 (BiH)

Privatna kuća, selo Bukvalek – 265m2 – Banja Luka, (BiH)

Privatni kuća Krčmarice – Banja Luka 138 m2 (BiH)

Privatni kuća, na Krčmaricama – 138 m2 – Banja Luka, (BiH)