ISOTEX akademija
1224
page-template-default,page,page-id-1224,bridge-core-2.6.6,non-logged-in,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-25.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

ISOTEX AKADEMIJA

Slijedite prvi online seminar koji je organizovao Isotex.
7 video instrukcija koji na jednostavan i brz način prikazuju tehnike pravilnog polaganja Isotex blokova i međuspratnih ploča.

Polaganje Isotex proizvoda zaista je jednostavno! Zahvaljujući ovim mini video zapisima možete naučiti savršenu ugradnju blokova i međuspratnih ploča kako biste postigli maksimalne performanse u smislu seizmike, toplotne i zvučne izolacije, uštede energije i vatrootpornosti … ukratko, uradite kuću u klasi A4.

1 – PRAVILNO POLAGANJE PRVOG KURSA

Tijekom izgrade temelja potrebno je predvidjeti umetanje vertikalne armature sa razmakom od 25 cm. Polaganje prvog sloja blokova vrši se na dva sloja maltera koji se postavlja u skladu sa pozicijom zidova – blokova, kako bi se izbjegla staza maltera po cijeloj širini bloka. U ovom trenutku postavite kutove viska i povucite žicu; da biste dobro postavili blokove, preporučuje se upotreba mjehurića.

2 – Izrada ugla zida blokom širine 44 cm

U uglovima izvedenim blokovima od 44 cm mora se koristiti PASS blok od 31 cm koji su postavljeni na bočnu stranu UNI-a od 44 cm da modul dosegne 25 cm; sa strane 50 cm UNI, a nakon postavljanja PASS bloka od 31 cm na 44, nastavite s blokom od 50 cm. Za sljedeći red, blok UNI mora se prevrnuti i postaviti poprečno u odnosu na donji red. Prije postavljanja UNI blokova, u unutrašnjem dijelu mora se napraviti otvor (sličan dimenzijama lukova na rebrima normalnih blokova) kako bi se omogućila veza horizontalne armature i betona.

3 – RJEŠAVANJE spojeva zidova oblika T i + (krstasti)

U stvaranju trokrakih-T ili četverosmjernih +, spojeva zidova, položi se red blokova unutrašnjeg zida, koji stoji nasuprot vanjskom – T spoj, napraviti na dodirnoj tački vanjskog zida, urez u obliku luka koji omogućava smještaj vodoravnih armaturnih ojačanja između različitih zidova. Trebalo bi izbjegavati “stezaljke” (kao što je to uobičajeno za tradicionalne nacine zidanja), jer je kod ISOTEX sistema veza između trokrakog T spoja i četverosmjernog + spoja izrađena od čeličnih i betonskih ojačanja.

4 – KAKO IZRADITI ARHITRAVE ZA VRATA I PROZORE

Nadvoji za vrata i prozora izrađuju se rezanjem blokova za nadvoje i ramena (od 30 do 38 cm) na mjestu ili rezanjem polovine, ako je riječ o blokovima od 44 cm. Na taj način se uklanjaju toplotni mostovi.

7 – ISOLATION OF ROOF CURB WITH PANEL

Concrete-wood panels can be used to insulate the roof curb, positioned on AUSG blocks, which are cut to size to reach roof installation height.

5 – KAKO NAPRAVITI KANALE ZA INSTALACIJE U ISOTEX ZIDOVIMA

Da biste stvorili kanale za instalacije, preporučuje se upotreba alata za žljebove u 4-5 cm drvo-cementnog sloja. Ispravnim podešavanjem širine i dubine dobit ćete kanale brzo i precizno.

 

 

NE PROPUSTITE NOVU EPIZODU!

Prijavite se na naš newsletter i pratite korake kako da sagradite Vaš novi, energetski efikasan i siguran dom.

 

 

Prijava na newsletter

6 – IZOLACIJA HORIZONTALNIH SERKLAŽA I PRIPREMA ZA POSTAVLJANJE PLOČA

Za izolaciju horizontalnih serklaža i pripreme za postavljanje međuspratne ploče, na vrh zida postavlja se blok CORREA (blok za završetal zida), pripremljeni u fabrici po mijeri kupaca i u skladu sa nacrtima projektanta.