Energetska efikasnost
1270
page-template-default,page,page-id-1270,bridge-core-2.6.6,non-logged-in,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-25.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

SUPERIORNA ENERGETSKA EFIKASNOST

Device Frame

ZNAČAJNA UŠTEDA ENERGIJE KLASE A4

Mineralizovano drveno vlakno sa cementnom vezom dobija se spajanjem dvaju zaista izvrsnih građevinskih materijala, drveta i cementa. Miješanje drvenih vlakana, vode i cementa s prirodnim mineralima dovodi do mineralizacije drvene sječke. Mineralizacija omogućuje drvenoj sječki da izgubi organska svojstva, čineći ga inertnim, a time i otpornim na požare, vanjske agense, poput insekata, parazita i plijesni.

Istovremeno, mineralizacija čuva termoakustične izolacijske karakteristike drveta. Poroznost materijala također garantuje prozračnost zida, omogućujući prirodno podešavanje vlažnosti (izuzetno nizak otpor prolasku pare, μ = 5,9) i spriječava stvaranje kondenzacije i plijesni. Rezultat su izuzetno ugodni životni uslovi u sobama i znatne uštede energije, što rezultira nižim troškovima grijanja zimi i hlađenja ljeti.

Istraživanje i inovacije Isotex doveli su do proučavanja i primjene novog blokovskog modela. S tehničkog gledišta, novi blokovi projektovani su sa 2 rebra umjesto 3, čime se dobio sloj izolacijskog materijala koji je znatno kontinuiraniji i homogeniji. Naprotiv, zahvaljujući novom partnerstvu s BASF-NEOPOR® Isotex može garantovati izolacijski kapacitet veći od 20% u odnosu na oplatu s tradicionalnim EPS-om.

Opipljiva potvrda gore navedenog dolazi iz PRESTIŽNIH SERTIFIKACIJA klase A + i zlatne medalje dobijenih našim postignućima.

SERTIFIKATI

Odsustvo vlage

 

Nepropusnost vazduha

 

Paropropusnost

 

Toplotna izolacija – ANIT

 

Sertifikat bloka

Toplotna izolacija – ANIT

Sertifikat međuspratne ploče

Toplotna izolacija – ANIT

Test

Propusnost vazduha

Test

Propuštanje pare

Izvještaj o ispitivanju
LAMBDA

Anit – studija klasifikacije

Energija + NZEB

  Higrometrija

Mjerenje vlažnosti vazduha