Značajna ušteda energije

ISOTEX® Značajna ušteda energije u A4 klasi

Mineralizovano drveno vlakno sa cementnom vezom dobija se spajanjem dvaju zaista izvrsnih građevinskih materijala, drveta i cementa. Miješanje drvenih vlakana, vode i cementa s prirodnim mineralima dovodi do mineralizacije drvene sječke. Mineralizacija omogućuje drvenoj sječki da izgubi organska svojstva, čineći ga inertnim, a time i otpornim na požare, vanjske agense, poput insekata, parazita i plijesni.

Istovremeno, mineralizacija čuva termoakustične izolacijske karakteristike drveta. Poroznost materijala također garantuje prozračnost zida, omogućujući prirodno podešavanje vlažnosti (izuzetno nizak otpor prolasku pare, μ = 5,9) i spriječava stvaranje kondenzacije i plijesni. Rezultat su izuzetno ugodni životni uslovi u sobama i znatne uštede energije, što rezultira nižim troškovima grijanja zimi i hlađenja ljeti.

Istraživanje i inovacije ISOTEX® doveli su do proučavanja i primjene novog blokovskog modela. S tehničkog gledišta, novi blokovi projektovani su sa 2 rebra umjesto 3, čime se dobio sloj izolacijskog materijala koji je znatno kontinuiraniji i homogeniji. Naprotiv, zahvaljujući novom partnerstvu s BASF-NEOPOR® , ISOTEX® može garantovati izolacijski kapacitet veći od 20% u odnosu na oplatu s tradicionalnim EPS-om.

Opipljiva potvrda gore navedenog dolazi iz PRESTIŽNIH sertifikata klase A + i zlatne medalje dobijenih našim postignućima.

Sertifikati

Odsustvo vlage

Nepropusnost vazduha

Paropropusnost

Toplotna izolacija – ANIT

Sertifikat bloka
Toplotna izolacija – ANIT

Sertifikat međuspratne ploče
Toplotna izolacija – ANIT

Test
Propusnost vazduha

Test
Propuštanje pare

Izvještaj o ispitivanju
LAMBDA

Anit – studija klasifikacije
Energija + NZEB

Higrometrija
Mjerenje vlažnosti vazduha

Pogledajte neke od naših referentnih objekata koji su izgrađeni ISOTEX® materijalima

Orebić 2 – 1.020m2 (CRO)

Privatni apartmani – 1.020m2 – Orebić 2, (CRO)

Privatna kuća Rekavice – Banja Luka 113m2 (BiH)

Privatna kuća – 113m2 – selo Rekavice, Banja Luka, (BiH)

Banja Mlječanica – hotel 13.000 m2 (BiH)

Hotel – 13.000 m2 – Banja Mlječanica, (BiH)