Tehničke inovacije
1822
page-template-default,page,page-id-1822,bridge-core-2.6.6,non-logged-in,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-25.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

TEHNIČKE INOVACIJE

ISOTEX odgovara svim najnovijim potrebama na građevinskom tržištu kako bi isporučio sistem otporan na zemljotres. Sa malom potrošnjom energije, nevjerovatnom akustičnošću, te stalnim poboljšanjem svojih proizvoda, Isotex je smanjio troškove koštanja gradnje, čineći ih ekonomski konkurentnijima.
Ovome dodajte ISOTEX-ovu garanciju zdravih, ekoloških sertifikovanih i zakonski usklađenih proizvoda.

PRETHODNI MODEL S TRI REBRA I REZANIM EPS-om

NOVI MODEL S DVA REBRA I ŠTAMPANIM EPS-om (NEOPOR)

Tehničke inovacije

 

Najbolji način za stvaranje efikasne vanjske izolacije je upotreba najkvalitetnijih termoizolacija.
Da bi se osiguralo da je termoizolacija trajna, da ne podliježe oštećenjima i atmosferskim uticajima, potrebno je da bude materijalno adekvatno zaštićena.

Isotexov sistem blokova od drvenih vlakana povezanih cementom pruža idealnu zaštitu izolacije zahvaljujući samom obliku blokova. Izolacijski sloj, čija debljina može iznositi od 7-20 cm, prekriven je slojem cementnih drvenih vlakana kako bi se osigurala maksimalna zaštita i prozračnost.

Isotexova istraživanja i inovacije doveli su do novog modela blokova, značajno poboljšanog u pogledu toplotne izolacije i nosivosti povećane za 45%. Tehnički gledano, novi su blokovi dizajnirani sa 2 umjesto 3 rebra kako bi sloj izolacijskog materijala bio znatno kontinuiraniji i homogeniji.

Novi model bloka s dva rebra strukturalno je poboljšan u odnosu na prethodni model iz sljedećih razloga:

 

– Cementna rebra nastala tokom procesa same proizvodnje savršeno su poravnata i imaju konstantnu širinu. Prije su rebra bila uža i varirala su u nepravilnim razmacima. Novi model tako omogućuje povećanje površine rebara za 45% uz povećanje vertikalne nosivosti za 45%.

– Dužina poprečnih presjeka koji vodoravno spajaju okomita rebra smanjena je za pola, dok je njihov otpor povećan za 30%.

– Zidovi izrađeni od novih blokova, na temelju eksperimentalnih ispitivanja, pokazuju veću krutost i otpornost na vodoravne sile te smanjenje deformacije uz održavanje dobre elastičnosti.

Kvalitet i sertifikati

 

Visoko istraženi i tehnički inovativni proizvodi kompanije Isotex takođe se odlikuju najvišom kvalitetom sirovina i strogom usklađenošću s pravilima i propisima.

Kupovinom Isotex proizvoda znači sticanje CE sertifikovanog proizvoda koji udovoljava svim važećim standardima i propisima i ima svu potrebnu dokumentaciju za ispitivanja objekata.

Kvaliteta naših proizvoda stoga je objektivno sertifikovana, a ozbiljnost i profesionalnost kojom naša kontrola kvalitete provjerava sav ulazni materijal, strogo isključujući sirovine s nečistoćama, apsolutno je provjerljiva.