ISOTEX® Tehničke inovacije

ISOTEX® odgovara svim najnovijim potrebama na građevinskom tržištu kako bi isporučio sistem otporan na zemljotres. Sa malom potrošnjom energije, nevjerovatnom akustičnošću, te stalnim poboljšanjem svojih proizvoda, ISOTEX® je smanjio troškove koštanja gradnje, čineći ih ekonomski konkurentnijima.
Ovome dodajte ISOTEX®-ovu garanciju zdravih, ekoloških sertifikovanih i zakonski usklađenih proizvoda.

PRETHODNI MODEL S TRI REBRA I REZANIM EPS-om

Model s tri rebra i rezanim EPS-om

NOVI MODEL S DVA REBRA I ŠTAMPANIM EPS-om

Model s dva rebra i štampanom pločom Neopor

Tehničke inovacije

Najbolji način za stvaranje efikasne vanjske izolacije je upotreba najkvalitetnijih termoizolacija.
Da bi se osiguralo da je termoizolacija trajna, da ne podliježe oštećenjima i atmosferskim uticajima, potrebno je da bude materijalno adekvatno zaštićena.

ISOTEX®-ov sistem blokova od drvenih vlakana povezanih cementom pruža idealnu zaštitu izolacije zahvaljujući samom obliku blokova. Izolacijski sloj, čija debljina može iznositi od 7-20 cm, prekriven je slojem cementnih drvenih vlakana kako bi se osigurala maksimalna zaštita i prozračnost.

ISOTEX®-ova istraživanja i inovacije doveli su do novog modela blokova, značajno poboljšanog u pogledu toplotne izolacije i nosivosti povećane za 45%. Tehnički gledano, novi su blokovi dizajnirani sa 2 umjesto 3 rebra kako bi sloj izolacijskog materijala bio znatno kontinuiraniji i homogeniji.

Tehničke inovacije
Tehničke inovacije

Novi model bloka s dva rebra, umjesto s tri rebra strukturalno je poboljšan u odnosu na prethodni model iz sljedećih razloga:

 

  • Cementna rebra nastala tokom procesa same proizvodnje savršeno su poravnata i imaju konstantnu širinu. Prije su rebra bila uža i varirala su u nepravilnim razmacima. Novi model tako omogućuje povećanje površine rebara za 45% uz povećanje vertikalne nosivosti za 45%.
  • Dužina poprečnih presjeka koji vodoravno spajaju okomita rebra smanjena je za pola, dok je njihov otpor povećan za 30%.
  • Zidovi izrađeni od novih blokova, na temelju eksperimentalnih ispitivanja, pokazuju veću krutost i otpornost na vodoravne sile te smanjenje deformacije uz održavanje dobre elastičnosti.

Kvalitet i sertifikati

Visoko istraženi i tehnički inovativni proizvodi kompanije ISOTEX® takođe se odlikuju najvišom kvalitetom sirovina i strogom usklađenošću s pravilima i propisima.

Kupovinom ISOTEX® proizvoda znači sticanje CE sertifikovanog proizvoda koji udovoljava svim važećim standardima i propisima i ima svu potrebnu dokumentaciju za ispitivanja objekata.

Kvaliteta naših proizvoda stoga je objektivno sertifikovana, a ozbiljnost i profesionalnost kojom naša kontrola kvalitete provjerava sav ulazni materijal, strogo isključujući sirovine s nečistoćama, apsolutno je provjerljiva.

Isotex CE