Termoizolacija + nova konstrukcija

Seizmička i energetska nadogradnja zgrada sa armirano betonskom termoizolovanom zid-zavjesom Isotex®

Savršeno rješenje za rekonstrukciju objekta

Savršeno rješenje za rekonstrukciju objekta

U slučaju da se ne želite odlučiti za rušenje objekta postoji novo rješenje koje je ISOTEX® dizajnirao za protu-seizmičku i energetsku sanaciju postojećih zgrada. Ono predstavlja protu-seizmičku adaptaciju zgrade pomoću ISOTEX® zid-zavjese. Zid zavjesa pravi se uz postoječi zid koji postoji cijelom visinom zgrade i sa njim se ISOTEX® zid povezuje čeličnim sidrima.U tim slučajevima adaptacija objekta sa ISOTEX® zidovima predstavlja idealno rješenje za poboljšanje seizmičkih i termoizolacijonih karakteristika objekta predstavljajući minimalno invazivno riješenje, omogućavajući stanarima objekta da ne moraju napuštati svoj objekat tokom izvođenja radova.

U čemu se sastoje seizmička i energetska adaptacija napravljene sa Isotex® zidovima?

Armirani zidovi ISOTEX®, stvarajući obodnu termoizolovanu armirano betonsku zid -zavjesu povezan sa postojećom konstrukcijom, istovremeno omogućavaju rad na seizmičkoj sigurnosti i toplotnoj izolaciji . Zapravo, izvrsne anti-seizmičke performanse ISOTEX® tehnologije omogućavaju da se postojeća zgrada seizmički proboljđa, dok prisustvo termoizolacionog umetka EPS Neopor® BMB (Biomass Balance) firme BASF®, koji se nalazi u Isotex blokovima, upotpunjuje novi zaštitni zid objekta sa izvanrednim poboljšanjem energetske efikasnosti objekta.

Strukturni dio slojeva zida Isotex® otporan na zemljotres predstavlja armirano betonsko jezgro unutar Isotex blokova kroz koje prolaze horizontalne I vertikalne armaturne šipke. Na svakom redu Isotex blokova se ubacuje horizontalna armatura, a na svakih 6 redova beton se lijeva unutar Isotex blokova i ubacuju vertikalne armaturne šipke. Armirano betonska termoizolovana zid zavjesa Isotex® povezana je sa postojećom konstrukcijom sidrenjem u donjem nivou postojećeg zida i u nivou poda.Da bi se izbjegle pojave urušavanja i izlazka zidova van ravni, moraju se osigurati veze između AB zid-zavjese Isotex® i postojećih ploča objekta.

AB termoizolovana Zid zavjesa Isotex® djeluje u sinergiji sa postojećim konstrukcijama (bilo da su u armirano betonske ili u zidane) tačnije, štiti ih od horizontalnog seizmičkog djelovanja, što je glavni uzrok urušavanja i izlađenja zida iz ravnine što se javlja tokom seizmičkih događaj.

Seizmička i energetska adaptacija
AB prevod

Prednosti seizmičke obnove sa Isotex-om

Obodna greda egzodijafragme

Zid ISOTEX® koristi se za seizmičko obezbjeđivanje zgrada i poboljšanje njihove energetske efikasnosti.

Zid Isotex izrađen od drvo-cementnih oplatnih blokova sa EPS Neopor® BMB termoizolacijom kompanije BASF, instaliran na celom spoljnom obodu i pričvršćen na postojeću zgradu posebnim sidrima, dovodi do odličnih ušteda na potrošnji energije zgrade i odličnih antiseizmičkih sigurnost za zgrade.

1 Neinvazivna intervencija: AB termoizolovana zid zavjesa izgrađen na spoljnoj strani postojećih fasadnih zidova može stanarima pružiti mogućnost da ostanu u svojim domovima tokom radova.
2 Jednom instalacionom operacijom dobija se dvostruka intervencija: antiseizmička i toplotna izolacija.
3 Izvanredna brzina ugradnje, koja karakteriše građevinski sistem Isotex®, garantuje onima koji žive u zgradama i koji grade zgrade znatno smanjenje vremena izgradnje.
4 BASF-ovi inovativna termoizolacija EPS Neopor® BMB, unutar Isotex® oplatnih blokova, omogućavaju potpuno usklađivanje sa zahtevima CAM-a, osiguravajući odlične performanse u pogledu energetske efikasnosti i poboljšanje za dve energetske klase.

Zatražite sastavljen i kompletan izveštaj o seizmičkom prilagođavanju sa Univerziteta u Paviji (DICAR)

Isveštaj DICAR

Izveštaj je sačinilo Odeljenje za građevinarstvo i arhitekturu Univerziteta u Paviji (DICAR), a zasnovan je na proučavanju seizmičke nadogradnje zgrade upotrebom AB zid zavjesa Isotex. Rukovodilac projekta je prof. Alberto Pavese.

Isveštaj DICAR u Paviji

Studija je izvedena na armiranobetonskoj skeletnoj zgradi. Višespratnica, spajajući ISOTEX® AB zid-zavjesu sa postojećim zidovima metalnim sidrima, dajući veću stabilnost strukturi.

Pogledajte neke od naših referentnih objekata koji su izgrađeni ISOTEX® materijalima

Lux apartmani – Teslić 9800m2 (BiH)

Lux apartmani – 9800m2 – Teslić, (BiH)

Privatni objekat – Petrinja (CRO)

Privatni objekat – Petrinja, (CRO)

Privatna villa – Banja Luka 1380m2 (BiH)

Privatna villa – 1380m2 – Banja Luka, (BiH)