Isotex® Toplotna Izolacija

SVJEŽE LJETI, TOPLO ZIMI

ODLIČNA TERMALNA INERCIJA PROMJENE TEMPERATURE

ISOTEX® blokovi polažu se suho i poslije svakih 6 redova ispunjavaju se armiranim betonom, na taj način se stvara “masivni” zid sa izuzetnom toplotnom inercijom sposoban da u kući minimalizuje temperaturne varijacije koje se obično javljaju tokom dana ( vidi dijagrame nasuprot). Ova karakteristika u velikoj mjeri utiče na životni komfor, jer održava temperaturu u kući konstantnom i zimi i ljeti, što znatno smanjuje potrošnju za grijanje i hlađenje. Dijagrami, koje možete preuzeti, dobijeni su iz eksperimentalnih testova koje je u laboratoriju proveo Istituto Giordano.

TESTIRANJE TERMALNE INERCIJE ISTITUT GIORDANO NR. 12428:

Varijacije temperature tokom zimskog dana. Test započinje na temperaturi od 0 ° C u dvije prostorije odvojene ISOTEX® zidom od 25 cm. Okruženje se dovodi na + 10 ° C, a zatim pada na -10 ° C tokom 24 sata. Promjene temperature zabilježene u susjednoj sobi su neprimjetne (oko 0,04 ° C). Fazni pomak prelazi 9 sati.

TEST 2:

Varijacije temperature tokom ljetnog dana sa zidom od 30 cm. Ista dinamika kao i u prethodnom testu, vanjsko okruženje zida kreće se od početnih + 20 °C, do + 45 °C, pa – 5 °C i nazad do 20 °C. Znači ukupna varijacija od 50 °C u roku 24 sata. Izmjena temperature u drugom okruženju je + 1° C, dakle neprimjetna.

Pored toga, ANIT je kreirao, za ISOTEX®, tehnički priručnik za energetsku efikasnost u skladu sa Ministarskom uredbom od 26/06/2015 koji navodi tehničke karakteristike.

Sertifikati

Odsustvo vlage

Nepropusnost vazduha

Paropropusnost

Novi blok sa 2 rebra

Novi blok 4

%

Više termalne izolacije

%

Više nosivosti

Pogledajte neke od naših referentnih objekata koji su izgrađeni ISOTEX® materijalima

Stambena zgrada ADA – Banja Luka 1950m2 (BiH)

Stambena zgrada – 1950m2 – ADA – Banja Luka, (BiH)

Internat policijske akademije – B.Luka 10.000m2 (BiH)

Internat policijske akademije – 10.000m2 – Banja Luka, (BiH)

Banja Mlječanica – Poluintenzivna klinika 1.100 m2 (BiH)

Nova Poluintenzivna klinika – 1.100 m2 – Banja Mlječanica, (BiH)