Toplotna izolacija
1988
page-template-default,page,page-id-1988,bridge-core-2.6.6,non-logged-in,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-25.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

TOPLOTNA IZOLACIJA

SVJEŽE LJETI, TOPLO ZIMI

Device Frame

ODLIČNA TERMALNA INERCIJA PROMJENE TEMPERATURE

ISOTEX blokovi polažu se suho i poslije svakih 6 redova ispunjavaju se armiranim betonom, na taj način se stvara “masivni” zid sa izuzetnom toplotnom inercijom sposoban da u kući minimalizuje temperaturne varijacije koje se obično javljaju tokom dana ( vidi dijagrame nasuprot). Ova karakteristika u velikoj mjeri utiče na životni komfor, jer održava temperaturu u kući konstantnom i zimi i ljeti, što znatno smanjuje potrošnju za grijanje i hlađenje. Dijagrami, koje možete preuzeti, dobijeni su iz eksperimentalnih testova koje je u laboratoriju proveo Istituto Giordano.

 

TESTIRANJE TERMALNE INERCIJE ISTITUT GIORDANO NR. 12428:

Varijacije temperature tokom zimskog dana. Test započinje na temperaturi od 0 ° C u dvije prostorije odvojene ISOTEX zidom od 25 cm. Okruženje se dovodi na + 10 ° C, a zatim pada na -10 ° C tokom 24 sata. Promjene temperature zabilježene u susjednoj sobi su neprimjetne (oko 0,04 ° C). Fazni pomak prelazi 9 sati.

 

TEST 2:

Varijacije temperature tokom ljetnog dana sa zidom od 30 cm. Ista dinamika kao i u prethodnom testu, vanjsko okruženje zida kreće se od početnih + 20 °C, do + 45 °C, pa – 5 °C i nazad do 20 °C. Znači ukupna varijacija od 50 °C u roku 24 sata. Izmjena temperature u drugom okruženju je + 1° C, dakle neprimjetna.

Pored toga, ANIT je kreirao, za ISOTEX, tehnički priručnik za energetsku efikasnost u skladu sa Ministarskom uredbom od 26/06/2015 koji navodi tehničke karakteristike.

SERTIFIKATI

 

 

Toplotna izolacija – Tehnički list ANIT

 

 

 

 

Sertifikat toplotne izolacije bloka –  ANIT

 

 

 

 

Test propusnosti vazduha

 

 

NOVI BLOK SA 2 REBRA

20%

VIŠE TOPLOTNE IZOLACIJE

45%

VIŠE NOSIVOSTI